Hřib smrkový (větší hříbky)

300 Kč 600 Kč 1 500 Kč 3 000 Kč 6 000 Kč od 300 Kč
Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Zvolte variantu
Množství

Země původu: Česká republika Česká potravina

Kategorie: Sušené houby

Hřib smrkový (větší hříbky) sušený / Boletus edulis

Stručný popis: Je to vynikající  aromatická houba, která je celosvětově považována za nejoblíbenější a nejžádanější druh hříbků. Plodnice jsou větších velikostí s krémově hnědým až hnědým kloboukem, žlutými až nazelenalými trubkami a krémově světlým třeněm. Hřib smrkový je často nazýván také pravák, smrkáč  nebo bílý hříbek.

Kuchyňské využití: Hřib smrkový je vynikající a lahodná houba, která má v kuchyni všestranné využití. Nasušená má i nejvýraznější aroma ze všech ostatních druhů hub. Tento hříbek je vhodný do polévky, do rizota, do těstovin a také k různým masovým pokrmům.

Před použitím doporučujeme namočit sušené hřiby na 30 minut do vody.